Гена Събева

Гена Събева е бизнес дама с над 30 години професионален опит, визионер и ментор. Управляващ партньор е в семейната компания за управление на проекти в строителството „Събеви Груп“, развива собствена франчайз марка „ВИТ – Борсата за матраци“. Член е на ИС на БТПП и основател и съпредседател на Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП.

Виктория Караабова-Стоянова

Виктория Караабова-Стоянова е основател и председател на „Съвет по предприемачество и стартъп“. Тя е предприемач с над 20 годишен опит в сферата на медийни, обществени, културологични и бизнес комуникации. Изпълнителен директор е на Международна академия за високи постижения “Сър Исак Нютон” (IAE “Sir Isaac Newton”). 

Илона Станева

Илона Станева e директор Маркетинг и реклама във Fibank от 11 години. Тя е с над 10-годишен опит в маркетинга във FMCG сектора, като Маркетинг мениджър в „Белла България“ АД. Ръководила е „Търговска и Маркетинг дирекция“ на Българската национална телевизия.

Антоанета Попова

Антоанета Попова  е дългогодишен предприемач, който успешно управлява милиони инвестиции и обороти и до днес. През 1999 година съвместно с партньори изграждат Петролен терминал и частно петролно пристанище на брега на река Дунав.

Теодора Дишлиева

Теодора Михайлова-Дишлиева е съдружник в „Инфотел 2000“ ООД. Дейността на дружеството е свързана с продажба и дистрибуция на електроника, храни и друг вид стоки. Професионални светлинни решения. Инвеститор и собственик на хотелски комплекс в полите на Троянския Балкан и на брега на язовир „Сопот“. 

Даниела Пеева

Даниела Пеева е председател на УС на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите и собственик на консултантската компания Инвестър Рилейшънс Сървисис ЕООД. Юрист с насоченост капиталови пазари и тяхната регулация, мениджър по връзки с инвеститорите с опит над 15 години.

Юлия Аткова

Юлия Аткова е сред примерите за успешни предприемачи в сектора на образованието. Тя е основател на Частна детска градина и Частно основно училище „Куест“. Училището е иновативно и работи по авторска програма “Етика и толерантност“.  Юлия притежава над 40 години опит в българското образование и 28 години практика като директор.

Бойка Георгиева

Бойка Георгиева е дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор с дългогодишна практика, собственик и управител на „Одит Консулт Б“ ЕООД.  Сред нейните клиенти са големи предприятия и компании, управляващи мащабни инвестиции.

Мануела Драганова

Мануела Драганова е генеративен коуч, обучен в изграждане на успешна вътрешна нагласа в Силициевата долина. Тя притежава богат бизнес опит, свързан с развитие на мащабни проекти, зад които стоят милиони инвестиции и управление на сложни мажоритарни отношения.

Силвия Василева

Силвия Василева притежава повече от 10-годишен опит в областта на бизнес и дипломатическия протокол.
Участва активно в подготовката и реализацията на редица бизнес и дипломатически делегации на високо равнище.

Петя Белелиева

Адв. Петя Белелиева е специалист в областта на корпоративното, търговско и данъчно право, както и в гражданския процес. Особен интерес за нея имат правните спорове между средни по размер бизнес фирми, свързани с данъчни и търговски казуси. 

Красимира Христова

Красимира Христова е завършила „Бизнес администрация“ в UBI Business School Брюксел, със специализация по Корпоративни финанси и Инвестиции, работила в Министерство на външните работи и от 20 години управлява частен бизнес с приходи от над 30 млн. лв.

Лукреция Вани

Лукреция Вани е професионалист с 27 години опит в публичната администрация, международни организации и в частния сектор, координиращ екипи и отговарящ за създаването и изпълнението на проекти. Президент на ECOPOLyS – организация, чрез която са осъществени широка гама от проекти, свързани с цялостното подобряване на социокултурните стандарти.

Ценка Божилова

Ценка Божилова е утвърден професионалист с над 30-годишен опит в сферата на застраховането и оценяването. Управляващ партньор на „Адванс Експертни Оценки“ – компания, която изготвя оценки на всички видове активи, в ТОП 3 е на оценителските компании в България.

Мария Кръстева

Инж. Мария Кръстева е почетен председател на Бизнес Лейди. Магистър – измервателна техника, и магистър – ядрена електроника. Управляващ собственик на „Берг Про България“, вносител на няколко бранда за ортопедични и анатомични стелки.

Наталия Футекова

Доц. д-р Наталия Футекова е зам.-председател на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) и част от ресор „Висше образование“ в организацията. Има над двадесет годишен управленски опит в сферата на разработката, внедряването и управлението на бизнес софтуер от клас ERP. 

Румяна Николова

Румяна Николова e инженер с дългогодишна практика в сферата на продажба на бързо оборотни стоки и услуги. От 14 години тясно специализира в областта на продажбата на инвестиционни диаманти и бижута с диаманти. Работи с марката „Кашарел“. Притежава задълбочени познания и в областта на личностното развитие.

Арх. Емилия Попова

Арх. Емилия Попова е собственик и управител на Хонка финландски къщи. Тя е завършила архитектура в Германия. След завършването си първоначално работи в архитектурно бюро в Saarbruecken, а след това и в собствено такова. В края на 2005 година заедно със свой колега открива представителство на HONKA в България.

Таня Скринска

Таня Скринска е предприемач, който вече над 16 години управлява собствен международен бизнес, свързан с фрахтоване, интермодален и мултимодален транспорт. Компаниите й разполагат с офиси и логистични бази в България и Чехия.
Професионалния си път започва в представителството за медицинска техника на Olympus и Aloka за България.

Биляна Николова

Биляна Николова е основател и изп. директор на „Мелифера“ АД – бързоразвиваща се компания, която разработва биологични функционални храни с пчелен мед. Водещият й продукт MelliGEL печели редица награди за иновации. След успешното първично публично предлагане на акции в края на 2022 г. „Мелифера“ АД разширява своя експортен потенциал и производствен капацитет.

Ирена Филипова-Маринова

Ирена Филипова-Маринова е немски възпитаник и предприемач в сферата на онлайн търговията от 2010 година.Тя притежава и развива няколко интернет магазина в сферата на туризма, детските играчки, козметиката, чая и здравето. Собственик е на успешната онлайн платформа за резервации и оферти Deals.bg, както и на специализиран магазин за чайове и шоколад „Моменти“.

Мария Велева

Мария Велева е предприемач, който над 18 години управлява сeмейна фирма – Застрахователен брокер „Балкан“ (BALKAN Insurance Brokers), член на редица международни обединения в застрахователното брокерство.  Застрахователен брокер „Балкан“ е на пазара от 25 години, има приходи от над 30 млн. лв. за 2023 г., 140 служители в България и клон в Румъния.