МЕНТОРИТЕ

д-р Иванка Шалапатова

Д-р Иванка Шалапатова е сред най-успешните социални предприемачи в България. Тя управлява организация, чиято цел е да помогне повече деца в България да получат равен шанс за развитие и щастливо детство от най-ранната си възраст. Благодарение на нейното лидерство фондация „За Нашите Деца“ се превръща във водеща организация, която създава благоприягтна среда за оптималното развитие на деца в ранна възраст. Движеща сила за нейната успешна работа през последните 24 години и мечтата и ценността всяко дете да живее в сигурна семейна среда, в която да развие напълно своя потенциал.

Д-р Иванка Шалапатова е изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“. Тя е и първият българин, изпълнителен директор на британската организация „The European Children’s Trust“ през 2000 година, както и бивш вицепрезидент на Световната организация по приемна грижа и член на борда на директорите на мрежата от над 80 НПО, които са повлияли на създаването на Конвенцията на ООН за правата на детето Child Rights Connect в Женева.

Д-р Иванка Шалапатова е бивш зам.- министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на Марин Райков през 2013 г. Магистър е по английска и българска филология със специализации във Великобритания, Германия и Унгария, и  доктор по социалните науки.

mentors5