МЕНТОРИТЕ

Кои сме ние ?

Менторската програма се провежда от „Съвет по предприемачество и стартъп“ по инициатива на неговите основатели и председатели – Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи.

Менторската програма има за цел да помогне жени, които искат да стартират собствен бизнес, да развиват вече съществуващ бизнес, както и да подкрепя дами, които искат да се изкачат в йерархията и да се наложат като доказани професионалисти в големи компании.

205474705_10157812454420843_2758811532682839218_n
Photo of young happy smiling blonde business woman sitting indoors in cafe using laptop computer talking by mobile phone. Looking aside.

Менторството цели да подпомогне индивидуално човека по пътя на неговото развитие, а менторът е човекът, който разполага със знанията, уменията и опита, които всяка жена, която иска да се развива професионално цели да придобие.

Менторите, които са част от програмата са експерти в различни области и притежават дългогодишен опит в бизнеса. Всеки един от тях продължава да е успешен тук и сега, защото активно работи в реална бизнес среда и до днес, продължава да се развива, да учи и да покорява нови върхове.Досегът до професионалисти с дългогодишен опит, дава възможност на участниците в програмата да задават въпроси, да се запознаят с различните възможности и да добият реалистична представа за бизнес средата. Не на последно място, програмата помага на жените да си създадат мрежа от контакти с хора, които ще бъдат полезни за тяхното развитие.

Менторската програма е с продължителност от 6 месеца, по време на които дамите-участници в програмата ще преминават през интензивни мастър класове на различни теми и ще се срещат с експерти от различни обасти, за да могат в края на обучението си  да имат завършен бизнес план и да са готови за старта на новото предизвикателство в живота им – техния собствен бизнес. Програмата предвижда още много допълнителни събития, които ще помогнат на участниците да изграждат контакти, да подобрят своето представяне и комуникативни умения. 

Менторската програма завършва с възможност за участие в единственото по рода си събитие в България „Арена на дамския бизнес“. Събитието е платформа за жени предприемачи, които имат нужда от допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея.

She is a professional meganger

 

 

 

 

Какво се случи по време на предишното издание?

В първото издание на Менторската програма през 2021 година се включиха над 30 дами, които решиха да провокират себе си и да направят първата стъпка към изкачването на нови върхове.

След поредица от обучения, срещи, интензивни практически занятия и множество нетуъркинг събития, първото издание на Менторската програма завърши с официално събитие, по време на което дамите получиха своите сертификати и се поздравиха като успешно преминали бизнес програмата.

На събитието присъстваха менторите и партньорите на програмата, а специаленият гост, който поздрави участниците беше г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

 

198828890_10157780507665843_1755990094457112888_n

Дамите, които участваха в Менторската програма взеха участие и в единственото по рода си събитие у нас „Арена на дамския бизнес“. Събитието се превърна в истинска платформа за успешни предприемачи и своеобразен инкубатор за успешни бизнес проекти.

 

По време на събитието дамите представиха своите бизнес и идеи по интерактивен и вдъхновяващ начин, за да спечелят доверието на инвеститори, партньори, ментори и клиенти. Представянето на участниците беше оценено от специализирано жури, което включваше експерти от бизнеса, инвеститори, финансиращи институции и бизнес ангели.

Сред партньорите на „Арена на дамския бизнес“ бяха утвърдени институции, браншови организации и медии като „Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, „Българска търговско-промишлена палата“, списание и клуб „Бизнес лейди“, „Национална бизнес поща“ и други.