Юлия Аткова е сред примерите за успешни предприемачи в сектора на образованието. Тя е основател на Частна детска градина и Частно основно училище „Куест“. Училището е иновативно и работи по авторска програма “Етика и толерантност“.

Юлия притежава над 40 години опит в българското образование и 28 години практика като директор. Последният й осъществен проект е Частна професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“ с две специалности – актьорско майсторство и поп и джаз пеене.

Юлия Аткова участва в редица благотворителни и социални проекти, за които има и връчен приз „Скритото добро“ на Софийска община, както и „Златно сърце“ на Бизнес лейди.

Завършила е предучилищна педагогика в Софийски университет, логопедия и мениджмънт на образованието в Нов български университет след това. Активен участник е в обществения живот. Членува в няколко бизнес организации, като Асоциацията на частните училища и детски градини /БАЧУ/, BNI България и Бизнес лейди. Членува и в международни организации, EURECA и ACSI.

Омъжена е. Тя и съпругът й са предбрачни съветници. Има две деца и шест внука.