Тяна Пресолска е собственик и управител на Dupissima, съпруга и майка на 3 деца. Казва за себе си, че е безкрайна оптимистка, вечна ученичка и постоянно търсеща баланс и устойчивост в хаоса на XXI век.

Тя е председател на Асоциацията на медицинските козметици. През годините придобива знания от различни специалности – „Хотелиерски мениджмънт“ от International University of Portsmouth, „Медицинска Козметика” от Медицински университет, по „Бизнес Администрация и Финансов Мениджмънт” от City University of Seattle, както и по „Биохимия и Физиология” към Harvard Medical School.

Тяна Пресолска е медицински специалист, анти-ейдж експерт, магистър нутрициолог, консултант по оформяне на фигурата. Участвала е в над 30 конгреса, симпозиуми и обучения по цял свят. Следи последните тенденции и научни открития в областта на здравето, красотата и дълголетието.


„Как започна моят път в света на процедурите и красотата – спонтанно и естествено. Интересът ми към процедурите за тяло „избухна“ заедно с промяната на тялото и хормоните ми като тийнейджър. Винаги съм имала завиден апетит с добри баби, които не ме оставяха ненахранена, а и от дете бях пухкава и лакома. В гимназията вечно се опитвах да отслабна, като пробвах различни „магични“ диети и антицелулитни процедури. Разочарованието от краткосрочните резултати ме караше да експериментирам все повече и да търся решения за перфектната фигура“, споделя Тяна Пресолска.

„През 2007 г. открих първия си кабинет към соларното студио, което имах. Правех всичко сама. Изкарах няколко курса за козметика, докато учех висшето си образование. Занимавах се с грим и процедури за тяло. Прилагах ги върху приятели и познати. След моите приятели, започнаха да идват и техните майки. Виждах, че знанията ми не са достатъчни, за да мога да реша все по-многобройните проблеми“, допълва бизнес дамата.

„И така, продължих да търся отговорите в медицината. Записах Медицинска козметика в МУ-София. След това продължих с магистърска програма за Здравословно и диетично хранене. Сега се готвя за докторската си степен, като акцентът, който търся е връзката между начина на живот и контрола на кръвната захар върху естетичния вид на тялото и лицето“, уточнява Тяна Пресолска.

„Споделям всичко това, не за да се хваля, а точно защото има толкова много неща, които още не са ми ясни. Колкото повече навлизам в дебрите на медицината, толкова по-ясна сметка си давам, че знанието е необятно. Но знам едно, всичко зависи от нас и истината е в превенцията. Искам да знаеш, че в портфолиото от услуги на салоните ни, няма процедура, която не съм преминала лично, и която не бих препоръчала на майка ми или дъщерите ми. Никога няма да предложим на клиентите ни нещо, в което не вярваме истински.  Ако имам и най-малкото притеснение, че може в дългосрочен план да има неблагоприятен ефект, то такава процедура няма място в менюто ни. Ние държим на теб, на твоят сигурност, комфорт и безопасност. Създадох Dupissima, за да имам място, където да се справя с целулита и излишните килограми. Всичко започна с моята лична болка, но сега е много повече, сега е мисия“, казва още Тяна Пресолска.