Сълзица Борисова е родена и израснала в град София. Артист и предприемач от ранна детска възраст. През годините работи в тандем със своята майка – поетесата Тоня Борисова. Първата им обща книга “Приказка за Добротата” се превръща в бестселър, като се продава успешно повече от 30 години. Съвместната им работа става повод за създаването на издателство “Книгите на МАМА”.

Сълзица завършва художествено образование, като специализира Живопис и Керамика. Има реализирани над 30 самостоятелни изложби в България и в света.

През 2020 г. заедно със своето семейство заживява в град Бургас. По същото време стартира собствен бранд за елегантни бутикови тоалети и аксесоари, който нарича на себе си – SABOR by Salzitsa Borisova.

Ръчната изработка на детайлите е основен фокус в създаването на всяка дреха. Брандът стартира с колекцията “Корени”, която претворява народната носия в изискана визия, с която всеки българин би се гордял. Целта на SABOR е чрез “Корени” да запази традиционните занаяти на българския народ във вида, в който се предават от баба на внучка поколения наред.

Голямото количество ръчен труд във всяка дреха е основание SABOR да бъде определян, като бранд създаващ висша мода. Използването на различни стари техники са на майсторско ниво, като изпълнение. Тоалетите са силно енергийно заредени – силата на наричането е магията, която отличава SABOR с индивидуалност и автентичност.

Запалена по търговията години наред Сълзица, работи и като посредник при сделки с недвижими имоти, след което създава Decor 33 – бранд, който предлага на клиентите си довършителни и ремонтни дейности, реставрация на стари сгради, а фокусът отново е Изкуството в интериора. Освен посредническа дейност, Decor 33 предлага на клиентите си стенни пана, картини и аксесоари за дома, които са произведения на изкуството.

Основен подход в работата й е директният маркетинг, работи основно с препоръчани клиенти, което й позволява да създава дългосрочни отношения и да следва максимата си: “Превръщам изкуството в Бизнес и бизнесът в Изкуство!”.

От месец октомври 2022 г. Сълзица Борисова е председател на Бизнес Лейди Клуб-Бургас. Целта на клуба е да организира общност от себеподобни дами, които да си бъдат взаимно полезни, като общуват ежемесечно, което ги обогатява с емоции, знания, нова информация, създаване на здрави връзки, генерирани сделки по между им и ключови партньорства.