programa-03

ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ е първият в Европа социален акселератор за развитие на автентичното женско предприемачество в България. Той обединява жени с предприемачески интерес, търсещи реализация и развитие на креативни, иновативни, устойчиви идеи и собствени проекти.

Чрез прилагането на иновативни практики, методики, обучения, ноу-хау акселераторът асистира, подкрепя и финансира активните, дейни и предприемчиви хора да създават на практика работещи проекти, продукти, услуги.

В резултат на дългогодишни проучвания, анализи и подкрепа се ражда идеята за създаването на целенасочени програми за подкрепа и обучение на жените в бизнеса.

През 2021 г. по идея на съпредседателите на  „Съвет по предприемачество и стартъп“ и негови съоснователи – Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес, и ментори на стартиращи предприемачи, се ражда идеята за Менторска програма за жени предприемачи.

През 2022 г. Менторската програма получава статут на Национална менторска програма за жени предприемачи и в нея се включват дами от цялата страна.

През 2023 г. Национална менторска програма е припозната и утвърдена като менторска програма, оперираща в България, на международната организация BPW, обединяваща жени лидери на високи позиции в администрацията и бизнеса.

През 2023 г. ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ стартира реализацията на програми в подкрепа на предприемачеството в партньорство с  водещи лидери, лектори и специалисти от академичната сфера.

През 2024 г. ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ и програмите за обучение на жени предприемачи постигат по-голяма покривност, като обхващат дами лидери в сферата на културата, образованието, науката, социалното предприемачество и др. в цялата страна. 

Социалният акселератор ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ подкрепя и насърчава дамите, техния кариерен път, подпомага контактите на професионалистите да разкрият най-добрия си личностен и професионален потенциал, за да завоюват челни места в администрацията, управлението, мениджмънта в България и Европа.  

ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ обединява утвърдени предприемачи с опит и постижения, които привлича като ментори и застъпници за стартиращи, надграждащи и търсещи развитие собственици на компании.

ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ изгражда позитивна среда, в която жените лидери се подкрепят и насърчават, за да поставят, постигат  и надграждат своите цели.


СТРУКТУРА

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ 


ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР


ПОСЛАНИЦИ на ДАМСКА БИЗНЕС ОБЩНОСТ


Заявете участие в Дамска бизнес общност, като попълните следната контактна форма.

Може да подадете заявление за присъединяване и ТУК: https://mentorite.bg/membship-wbc-doc-new/

След попълване на заявлението, изпратете го на: mentoriteorg@gmail.com или info@mentorite.bg

За въпроси: пишете тук
или позвънете: +359 87 8785330, Росина Тодорова, изп. директор Дамска бизнес общност (ДБО)


mentori-03