Катя Маркова от 22 години е търговец на нови автомобили марка „Деу“, „Шевролет“, „Опел“, „Сузуки“ и „Грейт Уол“. Директор продажби в дилърство на „Опел“, мениджър продажби в дилърство „Сузуки“, управител на дилърството на „Деу България“ в Пловдив, управител на дилърството на „Грейт Уол“ в Пловдив, управител на дилърство на „Грейт Уол“ и „Хавал“ в София. От 2019 до 2021 година ексклузивен дилър на електрически автомобили „Хот Стар“ за България.
От 2020 година франчайз партньор на „ЕРА България“.
От 2022 година работи със собствен бранд „КЕЙ МАРК СЪРВИСИС“ в сферата на недвижимите имоти. Член на Управителният съвет на РС на Националното Сдружение за Недвижими Имоти-град Пловдив. За по-цялостното обслужване на клиентите се предлагат кредитно консултиране и застрахователни услуги като съпътстващи дейности.
Катя Маркова е завършила Икономическият университет във Варна – специалност „Счетоводството и контрол“ – магистър, УНСС-София – магистратура специалност „Застрахователно дело“.
От 5.2004 г. до 31.08.2012 г. – GM Academy – периодично вътрешно фирмено обучение във връзка търговските продажби и с развитието на автомобилната индустрия и автомобилния пазар. Завършено златно ниво – търговец. Сребърно ниво – мениджър.

Носител на на Награда за 1-во място за работа B2B в категория лекотоварни автомобили на „Дженеръл мотърс“. Притежава европейски сертификат за Търговски представител, Държавно свидетелство за владеене на професията „Брокер на недвижими имоти“.
Участник в Менторската програма за жени предприемачи Випуск 2023.