Любов Георгиева1

Аз съм РОЛЕРФИТ ИНСТРУКТОР

Какво прави ролерфит инструкторът?

Преподава, помага, споделя, забавлява се. Ролерфит инструкторът използва аеробиката, йогата, каланетиката като основа за нов вид упражнения на колела. По този начин съчетава любимото си хоби – кънките, без значение ролери или ролкови кънки, и спортна дейност, която повишава настроението и подобрява здравето.

Какви качества трябва да имаш, за да се справяш добре?

Усмивка, настроение, хъс. И мотивация. Но ако тя изпреварва твърде много удоволствието от дейността, то намалява и остава само празното действие. Подходът също е важен.

Какви умения трябва да имаш?

За да бъдеш инструктор е нужно да обичаш това, което правиш, да четеш, да се развиваш, да следваш трендовете. Хората познават кога си лично ангажиран и кога го правиш просто като работа. За да предадеш това вълнение, за да ги мотивираш да идват с удоволствие и виждайки напредъка и резултатите, да са стимулирани за още.

Кои предмети в училище са важни и кои специалности в университета са подходящи?

Най-хубавото на тази професия е, че можеш да я съчетаваш и с другите предмети, които ти харесват. Можеш да бъдеш художник, в същото време да наблягаш на спорта. Хем е полезно, хем е приятно.

Къде можеш да получиш подходящо образование?

В днешно време има възможност да се включиш в много академии извън задължителното образование и да добиеш степени и сертификати, за да преподаваш. Важно е да проверяваш рейтинга и историята на мястото, за да не се окаже, че те обучава някой, който знае по-малко от теб. Ако пък искаш да се отдадеш изцяло на физическата активност, НСА е твоето място.

Къде можеш да се реализираш и колко ще получаваш?

Ако говорим за инструктора като цяло, можеш да си намериш работа в спортни центрове и зали. Много компании вече си имат лични фитнеси, където назначават инструктори специално за персонала. Работата на инструктор е гъвкава, защото сам можеш да определяш времето, по което водиш групи. Ако избереш този вариант, ще имаш трудов договор и осигуровки, които компаниите поемат и ще работиш спрямо техния ритъм.

Можеш да решиш и сам да водиш занимания като наемаш зали и събираш групи сам за себе си. Тогава е по-сложно, защото наемаш зала, създаваш фирма и отговаряш за нещо, което е изцяло твое. Обичайно е естествена стъпка след като си набрал малко опит. Но ако имаш няколко групи, организираш събития, тийм билдинги и други дейности, свързани с твоя спорт, които на теб ти харесват, удовлетворението е голямо.

Какво е бъдещето на професията?

Ролер фитнесът и кънките тепърва ще се развиват в България. Все повече хора ще намират разтуха и забавление, качвайки се на 8 колела. Инструкторите са необходимост, която трудно би била заменена от изкуствен интелект, защото човешкият контакт е важен и стимулиращ.

За кого НЕ Е тази професия?

Има определени изисквания за практикуващите всеки вид спорт. Например при кънките е противопоказно да участват хора с ревматизъм. Такива трябва да получат специално разрешение от лекар и при тях упражненията са по- леки и щадящи колената.


Професията РОЛЕРФИТ ИНСТРУКТОР представя Любов Георгиева

Любов Георгиева е инструктор по ролер фитнес – съвсем нов вид спорт у нас, който събира в едно аеробика, каланетика, йога с любимите кънки. С други думи съчетава полезното с приятното както за себе си, така и за хората, които са избрали Sparkroll, за да спортуват и да се забавляват:
„В Sparkroll караме ролкови кънки! Вярваме, че всеки може да намери любимия си спорт, независимо на каква възраст е. Организираме партита на кънки, рождени дни.
Ролер фитнесът освен че поддържа настроението и тялото ви, усвоявате и основни умения в карането на кънки. Помага за подобряване на баланса, равновесието, издържливостта.
Ние наистина вярваме и искаме да запалим всички по карането на кънки, защото то е супер забавление за компании, колеги, семейства и деца и за всеки, който се чувства дете по душа.“

Comments are closed.