maya pavlova 02

Аз съм Организатор на събития

Какво прави организаторът на събития?

Организаторът на събития е отговорен за цялостния процес на планиране, организиране и изпълнение на събития.

Дейностите му включват: определяне на целите и концепцията на събитието, изготвяне на бюджет, избор на място и дата, планиране на програмата, координация с доставчици и участници, реклама и маркетинг, управление на екип, осигуряване на логистиката, решаване на проблеми, често непредвидени или в последния момент.

Какви качества трябва да имаш, за да се справяш добре?

Отговорност; аналитичност; логическо мислене; цялостна визия, но и внимание към детайла; добри междуличностни отношения.

Какви умения трябва да имаш?

Много, но най-важнитеса:

Организационни умения: Планиране и изпълнение на задачи, управление на време и екипи, спазване на срокове.

Комуникационни умения: Ефективно общуване с различни хора,убеждаване, преговори и разрешаване на конфликти.

Внимание към детайла: Грижа за малките, но важни неща.

Гъвкавост: Адаптация към променящи се условия и да вземане на решенияв неочаквани ситуации.

Кои предмети в училище са важни и кои специалности в университета са подходящи?

Може би точните науки са по-свързани с тази професия, но хуманитарните също имат общо. Много би помогнало наблюдението за влиянието на ученика в класа, как прекарват междучасията, какви извънкласни дейности има, в групови проекти какво участие има, какво участие има в отбелязването на празниците… Като цяло дали и какво отношение има към събития, които посещава – дали забелязва детайлите, дали отправя конструктивни критики и дали иска да се включи, за да се случват нещата по-добре.

Специалности: Ивент мениджмънт/Организатор на събития; Бизнес и Мениджмънт;

Къде можеш да получиш подходящо образование?

В университет, курсове и стажове;

Къде можеш да се реализираш и колко ще получаваш?

Собствен бизнес с възнаграждението от – до + безкрайност или ениджър в агенция за организация на събития, като заплащането зависи от мащаба на работата и организацията.

Какво е бъдещето на професията?

Професията предстои да се развива, защото в дигиталната среда и ограничения, все повече липсва живия контакт. Наблюдава се тенденция на сдружаване на хора в общности и по интереси, което е предпоставка за развитието на организацията на събития в нишови общности.

За кого НЕ Е тази професия?

За по-творчески и импулсивни хора; за хора с по-нисък самоконтрол; хора, които не искат да вземат решения и да носят отговорност за последиците.


Професията ОРГАНИЗАТОР НА СЪБИТИЯ представя Мая Павлова

Мая Павлова е магистър по право и криминология, международно сертифициран лайф и екзекютивкоуч. Инициатор е на кампанията „Успешна кариера за младите в България“, в рамките на която лично води лекции на над 500 ученици в 10-12 клас за кариерно ориентиране и планиране на обучението след училище.

Явният ѝ интерес и отношение към образованието водят и до създаването на „Умни събития“ ООД. Компанията организира събития, обучения с експерти в различни професионални сфери и тематични форуми.  Част от фокуса на компанията е в сферата на културата и в частност събития за бранда „Брилянтин“ –  символ на качествена ретро и диско музика.

Основна част от дейностите на Мая и екипа ѝ са координация на логистичните процеси за самото събитие за над 700 души, продажбена и рекламна кампания, създаване на програма и планиране на участниците в нея, целия процес по покана на световно известни артисти и престоя им в България, координация с доставчици, спонсори и партньори … и готовност за реакция за всякакви непредвидени ситуации.

Comments are closed.