Елена Иванова1

Аз съм МАСАЖИСТ

Какво прави масажистът ?      

Чрез избор на подходящи масажни движения дава възможност на тялото да стане по-здраво, жизнено и енергично.

Какви качества трябва да имаш, за да се справяш добре?   

Добра физическа форма, издръжливост и търпение. Да си усмихнат и приветлив, отзивчив и тактичен. Да имаш желание за непрекъснато учене и развитие.

Какви умения трябва да имаш?       

Да вдъхваш доверие, увереност и спокойствие. Добри комуникативни умения. Знание на чужди езици. Поддържане на приличен външен вид  добра лична хигиена

Кои предмети в училище са важни и кои специалности в университета са подходящи?         

В училище:  Биология и психология

В колеж: Рехабилитатор В университет: Кинезитерапевт

Къде можеш да получиш подходящо образование? 

За да практикуваш, трябва да имаш навършени 16 години и завършен минимум 10-ти клас. Можеш да учиш в: Център за Професионално Обучение „Рапакс – Лилия Тодорова“ с възможност за последващо обучение и работа в Масажно студио Mieli;  в Професионална Гимназия по Фризьорство и Козметика „Княгиня Евдокия“, специалност Термални и спа процедури Ако искаш да задълбочиш в лечебната и терапевтичната практика – Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ – Рехабилитатор или в НСА  – Кинезетерапевт

Къде можеш да се реализираш? Колко ще получаваш?       

Собствена масажна практика; масажни салони, SPA центрове и хотели; сезонна работа на море или планина. В зависимост от уменията и времето за работа – от 20 до 60 лева на час.

Какво е бъдещето на професията?

Все повече ще се търсят добри, отдадени на мисията си масажисти, с желание да се развиват.

За кого НЕ Е тази професия? 

За кого НЕ Е тази професия?    Не понасяш да докосваш  хора. Нямаш желание за постоянно обучение. Обичаш сигурността и твърдата заплата.


Професията МАСАЖИСТ представя Елена Иванова

Елена Иванова е собственик на масажно студио Mieli. Решава да смени своя 15-гидишен професионален път в сферата на събирания на вземания, който и носи стрес и неприятни емоции и вече 8 години разработва и надгражда Mieli масаж, който осигурява индивидуално преживяване не само за тялото, но и за ума и душата.

Елена Иванова застава зад щанда „Аз съм МАСАЖИСТ“ за втора година, защото вярва, че когато различни професии са представени на едно място и от хора, които ги работят с любов и отдаденост, кариерната ориентация ще бъде лесна и приятна.

Професията масажист е чудесен избор за младежите, които искат да работят без стрес, в приятна и уютна обстановка и да дават възможност на хората да стават още по-здрави, спокойни и енергични. Дава възможност за непрекъснато учене и надграждане, което я прави интересна, динамична и перспективна.

Comments are closed.