SRM_CareerForum_BannerVisual_0410

Аз съм КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

Аз съм КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

Какво прави кредитният консултант?  Помага на индивидуални клиенти да намерят най-изгодното предложение за кредит, съобразно с нуждите и възможностите им.
Какви качества трябва да имаш, за да се справяш добре?Организираност, отговорност, креативност, коректност.
Какви умения трябва да имаш?  Да „превеждаш“ сложни термини и процеси на разбираем език. Да работиш в екип. Да работиш с хора (крайни клиенти), чиито проблеми да разбираш и решаваш.
Кои предмети в училище са важни и кои специалности в университета са подходящи?  В училище най-полезни ще ти бъдат математика, заради необходимостта от изчисляване на параметри по кредитите, както и български език, за да комуникираш умело и разбираемо. В университета от полза ще ти бъдат икономическите специалности като финанси, банково дело и др.
Къде можеш да получиш подходящо образование?  Професията на кредитния консултант е свързана с познаване на имотния и банков пазар и подходящи познания могат да се получат в гимназиите по строителство или икономически науки, както и в аналогичните университети след това.
Къде можеш да се реализираш? Колко ще получаваш?  Реализацията е широко достъпна, както в компаниите кредитни посредници, така и в агенции за недвижими имоти, банки и финансови къщи. Заплащането може да бъде фиксирано или на база изпълнения обем работа. Сам можеш да определяш работното време и месечния си доход, като не рядко надвишава този на опитните IT специалисти.
Какво е бъдещето на професията?Професията на кредитния консултант е сравнително нова за България. В държави като Англия и САЩ ( loan advisor или mortgage broker) се считат за задължителни в процеса на ипотечно кредитиране . Професиите по предоставяне на експертна услуга, които спестяват време и пари на клиентите имат солиден потенциал и бъдеще с развитие.
За кого НЕ Е тази професия?  Не е подходяща за хора, които не обичат да комуникират често с непознати (крайни клиенти).

КАКЪВ ДА СТАНА, КОГАТО ПОРАСНА?


Comments are closed.